Oak Aged Tripel Read more.
Geïnspireerd door de grote klassieke wijnen, zowel wit als rood, die zonder uitzondering allemaal op kwaliteitsvaten rijpen, ontstond het idee om een aantal geselecteerde bieren uit het assortiment op nieuwe ongebruikte eiken vaten te laten rijpen. Veel kennis en expertise is aanwezig bij de producenten van excellente wijnen. Door hun goede contacten bij deze wijnproducenten, vond en vindt er veel informatie uitwisseling plaats. Iets waar ze bij de ontwikkeling van deze bieren, dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Zaken als soort eikenhout, manier van zagen, de mate van toasting, de rijpingstijd, en temperatuur, het speelt allemaal een belangrijke rol in de de uiteindelijke smaakontwikkeling van het eindproduct.
Een superieur houtgerijpt volmoutbier met hergisting op fles. Het bier rijpt gemiddeld negen maanden in nieuwe houten vaten. De robuuste tanninerijke eiksmaak en de ronde vanilletoetsen creëeren een zeer smaakvolle houtgerijpte tripel.