Menu
EUR

Mikkeller

2 Producten
Toon:
Mikkeller Mikkeller Big Worster
Mikkeller
Mikkeller Big Worster
American Barley Wine
€7,90 €6,53
 
Mikkeller Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake Whiskey Infused
Mikkeller
Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake Whiskey Infused
Oatmeal Stout
€8,35 €6,90
 

In 2003 was hij een wiskunde- en natuurkundeleraar die thuis in zijn kleine keuken in Kopenhagen begon te experimenteren met hop, mout en gist, op slechts een steenworp afstand van de belangrijkste brouwerijlocatie van Carlsberg. Tegenwoordig exporteert Mikkel Bjergsø zijn ambachtelijke bier naar 50 landen en exploiteert hij een gelijk aantal bars en restaurants over de hele wereld. Zijn inventieve, constante ontwikkeling van Mikkeller heeft hem internationale bekendheid opgeleverd als een van de meest innovatieve en vooruitstrevende brouwers en ondernemers ter wereld.

Voordat het allemaal begon, was bier gewoon iets dat Mikkel dronk om dronken te worden tijdens een feestje met zijn vrienden – en hoe goedkoper, hoe beter. Tijdens zijn studie voor leraar kreeg de jonge Deen een baan bij een plaatselijk café, waar hij kennis maakte met Belgische bieren als Chimay en Hoegaarden. Hij ontwikkelde al snel de smaak voor het buitenlandse bier en kwam op het idee om met enkele vrienden een bierclub op te richten. Ze ontmoetten elkaar regelmatig, zaten rond een tafel in een kleine kelder en proefden en beoordeelden verschillende soorten bier.

Een paar jaar later, nadat Mikkel een baan had gekregen als leraar natuurkunde en wiskunde op een school in Kopenhagen, stopte hij op weg naar huis soms na het werk in een plaatselijke pub voor een biertje (in het Deens bekend als fyraftensbajer). Hier proefde hij en werd hij verliefd op een India Pale Ale van de Deense brouwerij Brøckhouse en besefte hij dat hij veel geld zou kunnen besparen – en misschien zelfs een wedstrijd bij de bierclub zou kunnen winnen – als hij zelf zo’n bier zou kunnen brouwen.

Al snel begonnen Mikkel en zijn jeugdvriend Kristian Keller te werken aan een reeks ‘natuurkundige experimenten’ met mout, hop en gist in hun thuiskeukens in Kopenhagen. Geïnspireerd door het extreem hoppige karakter van microgebrouwen bier uit de Verenigde Staten kocht het duo een paar Amerikaanse boeken over brouwen en begon ze mout te malen in de kelder van hun appartementencomplex.

Hun eerste experiment was een kloon van de Brøckhouse IPA, die ze serveerden tijdens hun bierclubbijeenkomsten. Uiteindelijk won de kloon een blinde test tijdens een van de proeverijen van de club. De smaak van deze overwinning zorgde ervoor dat de twee vrienden verslaafd raakten aan het idee dat anderen ook graag hun bier zouden drinken. En dus begonnen ze hun eigen recepten te verzinnen. Ze deden mee aan een thuisbrouwwedstrijd op het nationale Deense Bierfestival en kwamen met verschillende medailles naar huis.

De keukenexperimenten duurden twee en een half jaar en terwijl ze doorgingen, begonnen Bjergsø en Keller ook op grotere schaal bier te brouwen in de Deense microbrouwerij Ørbæk. Begin 2005 opende een ander lid van de bierclub – Mikkels tweelingbroer, Jeppe – een bierwinkel in Kopenhagen. Daar begon Jeppe het bier van Mikkeller te distribueren onder biergeeks en -liefhebbers over de hele wereld, en verhalen over de brouwsels van Mikkeller verspreidden zich snel door de internationale biergemeenschap.

De grote doorbraak van de jonge brouwers in de internationale bierwereld begon met het heldere en eenvoudige idee om Franse perskoffie toe te voegen aan een havermoutstout. Het resultaat was ‘Beer Geek Breakfast.’ Het bier werd uitgeroepen tot de nummer één stout op het internationale bierforum Ratebeer.com, en het was een rollende triomf die het internationale succes van Mikkeller op gang bracht.

Op het Deense Bierfestival in 2006 hadden Bjergsø en Keller hun eerste officiële stand, waar ze acht verschillende bieren aanboden. Datzelfde jaar reisden twee Amerikaanse distributeurs helemaal naar Denemarken om de kleine brouwerij voor de rechter te brengen, wat ertoe leidde dat Mikkeller een distributieovereenkomst tekende met de Amerikaanse bierdistributeur Shelton Brothers. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, zijn de twee brouwers begonnen met de productie van Beer Geek Breakfast in de Deense microbrouwerij Gourmet Bryggeriet.

Begin 2007 verliet Keller Mikkeller om een ​​carrière als redacteur van een muziektijdschrift na te streven, terwijl Bjergsø alleen bleef om zijn droom na te streven om Mikkeller naar een ander niveau te tillen. Mikkel werkte dag en nacht in zijn kleine thuiskantoor en bedacht recepten, verpakte flessen en hield de boekhouding bij – terwijl hij de papieren van zijn leerlingen corrigeerde en zijn lessen voorbereidde.

De groei van Mikkeller ging snel en in 2010 besloot Mikkel afscheid te nemen van zijn leerlingen en collega's op de school en zich fulltime aan de brouwerij te wijden. Datzelfde jaar opende hij zijn eerste bar: Mikkeller Bar, aan de Viktoriagade in de wijk Vesterbro in Kopenhagen. De ambitie van de bar was om een ​​kleine, elegante en ontraditionele drinkplaats te creëren voor zowel bierliefhebbers als beginners, voor alle geslachten.

Brouwers
Verpakking
Inhoud
Alcoholpercentage
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!