Dit avontuur begint in 2016 toen Daniel, die al een thuisbrouwer was en gepassioneerd door de bierwereld, besloot een businessplan te gaan schrijven voor een bierfabriek in Setúbal. Terwijl hij op zoek was naar de juiste persoon om hem te helpen het project uit te voeren, bleef hij zijn bieren verkennen en perfectioneren. In plaats van zich voor te stellen dat alles op het punt stond te veranderen, ontmoette ze Filipe in april 2018 via een gemeenschappelijke vriend. Uit de passie voor bier, het verlangen om steeds meer te weten en de smaak voor experimentisme ontstond een grote vriendschap. Een paar maanden later verliet Filipe Portugal om door Zuidoost-Azië te reizen en belandde in Australië, meer bepaald in Melbourne, waar een baan bij een mobiel conservenbedrijf hem zijn eerste ervaring op biergebied opleverde en de kans om aan de slag te gaan in de wereld van het thuisbrouwen. Het is dan begin 2020 dat de twee vrienden besluiten verder te verhuizen en de terugkeer van Filipe naar Portugal om zich bij Daniel aan te sluiten zou het project voor het nieuwe merk eindelijk verder brengen. Het was spontaan dat Tiago, die al een van Daniels beste vrienden was, in dit verhaal terechtkwam en onderdeel werd van het team.
Geïnspireerd door Europese klassiekers en de Amerikaanse ambachtelijke cultuur, werd Ophiussa Brewing Company in februari 2021 geboren met een grote toewijding om goed bier voor iedereen te maken. De fabriek in de stad Setúbal is uitgerust met een productiesysteem van 6 hl, fermentoren van 5 en 10 hl en een kleine conservenlijn.
De naam Ophiussa komt met de bedoeling een verhaal te vertellen dat weinigen kennen, maar dat velen aangaat: het verhaal van het Ophi-volk en hun beschaving! Teruggaand tot de ijzertijd, zelfs vóór de Romeinen en Lusitaniërs, werd het noorden en midden van ons land bewoond door deze mensen. Als slangenaanbidders en uitstekende krijgers vestigden de Ophi hun cultuur in deze regio, een cultuur die als basis diende voor alle andere die volgden.